Recept van de week: vegetarische pasta

Het is niet enkel heel lekker maar het is ook snel en gemakkelijk te bereiden. Deze week tonen we hoe je een lekkere vegetarische pasta met tomatensaus maakt.

Ingrediënten (voor 4 personen)
Pasta naar keuze 500 gram
Gepelde tomatenblokjes 1 blik
Tomatenpuree 140 gram
Ui 1 stuk
Paprika 1 stuk
Wortels 2 stuks
Courgette 1/3
Fijngehakte quorn of tofu 200 gram
Peper
Zout
Basilicum
Olijfolie
Sojaroom (optioneel) 10 cl
Geraspte kaas (optioneel)

Bereiding

*Geeft de tijd weer vanaf het begin

0 min Snij de groenten in fijne stukjes. Zet een kookpot met een gulle dosis olijfolie op een matig tot warm vuur. Doe de fijngesneden ui in de kookpot.

2 min Voeg nu de fijngesneden wortels toe aan de kookpot. Roer regelmatig en kruid de groenten met peper en zout.

3 min Voeg nu de paprika toe aan de kookpot. Kruid eventueel nog bij en meng alles goed onder elkaar.

4 min Voeg de fijngehakte quorn of tofu toe aan de kookpot.

6 min Voeg de courgette toe aan de kookpot, kruid eventueel wat bij met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

12 min Voeg het blik tomatenblokjes en de tomatenpuree toe aan de kookpot. Kruid met peper, zout en basilicum. Roer alles goed onder elkaar.

14 min Zet een pot met water op tot hij kookt. Voeg de pasta naar keuze toe. Kijk goed naar wat er op de verpakking staat van de pasta, de kooktijd kan enorm variëren. Vergeet ondertussen niet te roeren in de saus.

18-24 min Als de pasta klaar is, giet deze af in een vergiet. Wanneer hij klaar is hangt af van pasta tot pasta dus kijk goed op de verpakking hoe lang deze moet koken.

20 min (optioneel) Voeg ongeveer 10cl sojaroom toe aan de saus en zet het vuur wat lager. Meng de saus goed onder elkaar.

24 min Voeg de pasta toe aan de pot met saus en meng deze goed onder elkaar. Vergeet het vuur niet af te zetten.

25 min Serveer eventueel met wat geraspte kaas als dressing. Smakelijk!